Terug

Wandelnetwerk Overijssel in kaartvorm

Wil je het Wandelnetwerk Overijssel in zijn geheel op je Garmin hebben? Dat kan ook!
Hier kun je de kaart downloaden. Het is een transparante, niet-routeerbare kaart. Dit houdt in dat je er geen routes op kunt maken, maar je kunt hem wel tegelijkertijd met een andere kaart naar keuze aanzetten. Je ziet dan de groene lijnen van het Wandelnetwerk Overijssel bovenop de andere kaart liggen.
De downloads zijn gecomprimeerde ZIP-bestanden die je eerst moet uitpakken.

De kaart is er in drie verschillende smaken:

De eerste versie kan zo op het toestel gezet worden. Het bestand heet Wandelnetwerk Overijssel.img. Nu kunnen alle moderne outdoortoestellen prima overweg met dit bestand, maar bepaalde oudere toestellen accepteren alleen bestanden met de naam gmapsupp.img; in dat geval dien je het bestand dus te hernoemen.
In de meeste gevallen dient het bestand in de map Garmin op het toestel of SD-kaart gezet te worden, maar bij sommige toestellen kan dat een andere map zijn. Het is daarom aan te raden om JaVaWa Device Manager te gebruiken voor het overzetten van de kaart naar het toestel; die weet namelijk precies in welke map het geplaatst moet worden, en kan je ook vertellen of de bestandsnaam ondersteund wordt.

Download de toestel-versie    

Laatste wijziging: 17-3-2023

De keuzepunten kunnen gevonden worden via Waarheen? > Navigatiehulpmiddelen. Voor toestellen die deze categorie niet hebben kun je hieronder ook een POI-bestand met de keuzepunten downloaden. Het ZIP-bestand pak je uit en "Wandelnetwerk Overijssel.gpi" plaats je in de map Garmin\POI op het toestel. Zoeken op keuzepunt gaat dan via Waarheen? > Extra > Wandelnetwerk Overijssel.

Keuzepunten als POI-bestand    

Laatste wijziging: 17-3-2023

Heb je een ouder toestel dat niet overweg kan met meerdere img-bestanden, maar je wilt wel het Wandelnetwerk Overijssel combineren met andere kaarten? In dat geval moet je het Wandelnetwerk Overijssel eerst op je computer installeren, en dan zelf met MapSource of MapInstall samen met de andere kaarten naar het toestel overdragen. Hiervoor zijn de volgende twee versies beschikbaar:

De tweede versie is zowel geschikt voor de Mac als voor Windows, maar is niet compatibel met MapSource 6.13.7 en ouder.
Installeren op de Mac is heel simpel: gewoon dubbelklikken op het bestand "Wandelnetwerk Overijssel.gmap" en de instructies volgen.
Bij Windows kun je het beste JaVaWa GMTK gebruiken. Start dit programma, en kies voor "Extra" > ".gmapi/.gmap kaart installeren". Selecteer dan de map Wandelnetwerk Overijssel.gmap en JaVaWa GMTK kopieert het naar de goede plaats.
Ook op de Mac kun je het met JaVaWa GMTK doen; dit geeft meer controle over het proces dan wanneer je de dubbelklik-methode hanteert.

Download de gmap-versie    

Laatste wijziging: 17-3-2023

De derde versie werkt met registerverwijzingen; deze staat in de map "Wandelnetwerk Overijssel_reg" en is alleen geschikt voor Windows. De registerverwijzingen worden aangebracht met het bestand install.cmd (of install als bestandsextensies niet weergegeven worden). Bij Windows Vista of hoger dient dit uitgevoerd te worden met administratorrechten: klik met de rechter muisknop op het bestand en kies voor "Uitvoeren als".
De kaartbestanden moeten blijven staan waar je ze neergezet hebt; wil je ze toch verplaatsen dan moet je daarna "install" opnieuw uitvoeren. Het laatste is niet nodig als je de kaart verplaatst met JaVaWa GMTK.

Download de register-versie    

Laatste wijziging: 17-3-2023

Het is niet toegestaan om deze bestanden verder te verspreiden of commercieel te verhandelen zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur van deze kaarten, te weten Jan Kelder ().
Het gebruik is geheel voor eigen risico.